Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının yoklama altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden henüz bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Yangın anında kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve öbür Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla hakikat orantılıdır. İçerideki duman ve ısının hariçya yansımaması derunin kapının çabucak kapanması çok önemlidir.
Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının tarafı esna otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapıları camlı olabilir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da ayn önünde bulundurularak standartlara yangın kapısı şayeste şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da örgülması gerekmektedir.
Montaj sürecinde uygulayım olarak bütün kurallara normal şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın kapısı, autarı yakınlarında açılacak şekilde kullanılır.
Ulaşım kolaylığı hazırlamak ammaçlı bünyelmış merdivenlerin dışında hayat güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Yazgı idare etmek namına yangın merdivenleri içinde âdem evladı barındıran tüm yapılarda olmalıdır.
Bir kanatlı yangın bapları binaların içinde olması belkili yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem gidermek en önemli tedbirlerin başında gelir.
Yangın Kapısı Kilidi bapnın resen kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve kötüın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı kesifı yoğunya kapanmaktadır.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını sağlar.
yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda rapor belirtilen noktalarda makul müddet ısı ve yalın intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.
Ama talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.
Yangın bapsı; kişi esenlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve aksiyonaretler kullanılır.